Afschaffing dividendbelasting blijft gehandhaafd

762
dividend belasting
⏰ Leestijd: < 1 minuut

Afgelopen avond en nacht was misschien wel één van de spannendste uit de politieke carrières van premier Rutte en minister Wiebes. De oppositie legde hen het vuur na aan de schenen. Maar blijft de afschaffing van de dividendbelasting nu gehandhaafd?

Motie van afkeuring

Een groot deel van de oppositie is ontevreden over de manier waarop premier Rutte is omgegaan met het afschaffen van de dividendbelasting. Na een scherp debat waarin de premier harde verwijten werden gemaakt, diende GroenLinks-leider Klaver een motie van afkeuring in, mede namens PVV, SP, PvdA, Partij voor de Dieren, 50Plus, Denk en Forum voor Democratie. Van de partijen die niet tot de coalitie horen, was de SGP de enige die de motie niet steunde. Bij een hoofdelijke stemming stemden 67 Kamerleden voor de motie en 76 tegen.

Mist

De regeringspartijen VVD, CDA, D66 en ChristenUnie nemen genoegen met de uitleg van de premier, dat hij de Kamer niet bewust onjuist heeft geïnformeerd, maar dat hij na een debat in november beter wel had kunnen navragen of er echt geen memo’s waren over de dividendbelasting. VVD-fractievoorzitter Dijkhoff zei dat “de mist te voorkomen was geweest.”

Gaat de maatregel door?

Aangezien het kabinet de motie heeft overleefd, kunnen hun plannen voor het afschaffen van de dividendbelasting gewoon doorgaan. Premier Rutte en minister Wiebes hebben het dan wel ternauwernood overleefd, het regeringsplan blijft overeind en daarmee ook deze voorgenomen maatregel.

Meer weten? Wij staan voor u klaar! Neem gerust contact met ons op via 0348 – 407 238 of mail ons info@lenkzeg.nl