“Als je met de kap open rijdt, maak je alles mee: van omgevingsgeluiden tot de geur van vers gemaaid gras. Dat gevoel is onbetaalbaar.”

440
⏰ Leestijd: 2 minuten

Gerrit van der Valk, eigenaar van Grain Grafische Realisatie, rijdt een Saab 93 Cabrio. “Voor mij is hij van onschatbare waarde. Ik rij er dagelijks met een grote glimlach in rond.” 

Voor welk bedrijf werk je?

“Ik ben de eigenaar van Grain. Wij zijn een grafisch intermediair die alles oppakt omtrent grafische vormgeving, ontwerp en projectbegeleiding van drukwerkproducties. Als eigenaar ben ik vooral verantwoordelijk voor het klantcontact, projectbegeleiding en het verdere dagelijkse management. Ik leid alles in goede banen.”

En waar staat het bedrijf voor?

“Wij staan voor betrouwbaarheid, no nonsense en what you see is what you get. We willen ontzorgen op het gebied van drukwerk, maar ook creatief meedenken over de diverse uitingen van de klant. We streven ernaar om vanaf het begin betrokken te zijn bij de productie en de vraag van de klant op het gebied van drukwerk. Of het nu gaat om een brochure of catalogus: we adviseren de klant over het beste plan van aanpak en gaan daar vervolgens zelfstandig mee aan de slag. We halen het hele proces bij de klant van tafel en pakken het zelf op, zodat zij het volledig los kunnen laten.”

Dan nu de vraag waar het om gaat: wat voor auto rijd je?

“Ik rij in een youngtimer: een Saab 93 Cabrio uit het jaar 2000.

Van waar de keuze om deze auto aan te schaffen?

“Het is natuurlijk niet de meest voor de hand liggende keuze, maar ik ben van jongs af aan gepassioneerd door het merk Saab. Waar het precies mis is gegaan, weet ik ook niet haha.”

Waar komt die fascinatie vandaan, denk je?

“Saab was van oorsprong een vliegtuigbouwer. Na de Tweede Wereldoorlog zijn ze zich gaan richten op de groeiende automarkt. Die robuuste uitstraling van de vliegtuigen heeft het merk behouden en omgezet naar waanzinnig mooie auto’s met een stoere uitstraling. Ook hier zie ik weer dat ‘no nonsense’-verhaal terugkomen. Iets wat simpelweg heel goed bij mij past: dat zit doorweven in mezelf, het bedrijf en dus de auto.”

Wilt u ook verliefd worden op een Youngtimer? Wij kunnen u precies voorrekenen wat de Youngtimerregeling voor uw situatie betekent. Bij auto’s die ouder zijn dan 15 jaar is de bijtelling 35% van de waarde in het economisch verkeer (dagwaarde).

Het hele interview met Gerrit van der Valk vind je in ons Pro Raad magazine.