Fiets van de zaak met het Nieuwe Fietsplan

1239
Lekkerkerker en Keijzer financieel advies administratie
⏰ Leestijd: < 1 minuut

Denkt u dat een fiets van de zaak tot het verleden behoort? Dan heeft u het mis! Een fiets van de zaak kan nog steeds. Ondanks het afschaffen van de ‘Fiets van de zaak-regeling’ hebben werkgevers nog allerlei mogelijkheden om fietsen naar het werk financieel aantrekkelijk te maken.

Zo kan uw werkgever belastingvrij een kilometervergoeding geven van maximaal € 0,19 per kilometer. Daarnaast mag er door uw werkgever ook een renteloze lening worden afgesloten voor de aanschaf van een fiets. U kunt de kilometervergoeding vervolgens gebruiken voor het aflossen van uw lening en op die manier uw fiets aflossen.

Gazelle brengt ‘het Nieuwe Fietsplan’ onder de aandacht bij werkgevers en werknemers. Want velen weten niet dat dit nog steeds kan.

Rekenvoorbeeld

Stel. U koopt een elektrische fiets en hiervoor leent u een bedrag van € 2.999,- rentevrij van uw werkgever. U werkt 5 dagen per week en de enkele reisafstand van uw huis naar werk is 15 kilometer. Dan mag uw werkgever u het hele jaar een belastingvrije reiskostenvergoeding geven van maximaal 214 dagen x 30 kilometer x € 0,19 = € 1.219,80. U heeft uw fiets dan in twee jaar terugverdiend.