Het is nu ook mogelijk om te videobellen met de Belastingdienst

195
videobellen
⏰ Leestijd: < 1 minuut

Sinds deze week is het mogelijk om een afspraak met de Belastingdienst per video te laten plaatsvinden. Het videobellen is voor mensen die echt hulp ergens bij nodig hebben. Zo kan een medewerker bijvoorbeeld helpen bij hun belastingaangifte of bij het aanvragen van een toeslag of een betalingsregeling.

Testen

De afgelopen twee jaar voerde de Belastingdienst 1500 test-videogesprekken met mensen van verschillende leeftijden en opleidingsniveaus. Uit die testen is gebleken dat mensen het fijn vonden om te videobellen.

Kleinschalig beginnen

Het videobellen kan alleen op werkdagen tussen 09.00 uur en 16.30 uur, maar niet tijdens de lunch (12.00 tot 13.00 uur). Afdelingshoofd Bjorn Meijer, die zich bezighoudt met deze nieuwe dienst, zegt dat het videobelteam nu bestaat uit vier medewerkers per dag. “We beginnen kleinschalig om te kijken wat de behoefte is. Als de behoefte groeit, kunnen we verder opschalen.”

Geen opnames

Als iemand een afspraak heeft gemaakt, krijgt diegene een e-mail met daarin een beveiligde link naar het videogesprek. “Het downloaden van aparte programma’s is voor videobellen dus niet nodig.”

Telefoongesprekken worden bij de Belastingdienst wel eens opgenomen, maar bij de videogesprekken gebeurt dat niet. De Belastingdienst staat het ook niet toe dat dit andersom gebeurt.