Hoe zit het met de bijtelling bij auto’s van 15 jaar of ouder?

1190
⏰ Leestijd: < 1 minuut

“De bijtelling voor oudere auto’s is een stuk lager en dus is een oudere auto rijden in veel gevallen ook goedkoper. Bij auto’s die minimaal 15 jaar oud zijn, gaat de bijtelling namelijk niet uit van de nieuwprijs, maar van de dagwaarde, en die is meestal 80% tot 95% lager.

Bij auto’s van minstens 15 jaar oud neemt wel het percentage van de bijtelling toe van 25% naar 35%. Deze auto’s voldoen namelijk in de verste verte niet aan de huidige strengere milieunormen. Maar door de veel lagere dagwaarde, doet dat percentage er veel minder toe.

Rijdt u in een milieuvriendelijke auto? Dan is de bijtelling voor het privégebruik van die auto lager. Hoeveel de bijtelling precies is hangt af van de CO2-uitstoot en de soort brandstof. Als u een tweedehands auto aanschaft die milieuvriendelijk is, dan moet u kijken naar het jaar waarin u de auto aanschaft. Is de bijtelling in 2013 bijvoorbeeld 12% dan gelden bij aanschaf in 2015 toch de normen van 2015. Deze normen worden jaarlijks bijgesteld dus check dit eerst goed voordat u tot aanschaf overgaat.”

Arno Vergeer, Lekkerkerker & Keijzer

P.S. Heeft u zelf een vraag? Ik beantwoord die
graag. Mail naar a.vergeer@lenkzeg.nl.