Hoe zit het met uw spaarbedrag voor uw pensioen?

1002
⏰ Leestijd: < 1 minuut

We hebben er allemaal mee te maken. Ons pensioen. Vaak laten we dit aan de specialist over omdat we het zelf nogal complex vinden en voor veel mensen lijkt het ‘ver van hun bed’. Toch is het belangrijk om u te verdiepen in uw inkomen voor de toekomst.

Bij welke groep hoort u?

Eerder deze week werd door denktank Netspar, dat zich specialiseert in pensioenen, gemeld in het Financieele Dagblad dat het spaarbedrag van huishoudens voor hun pensioen uit balans is. Het blijkt dat de helft van de Nederlanders teveel spaart en een derde juist te weinig spaart. Weet u bij welke groep u hoort?

Over het algemeen is het zo dat particulieren erop vooruit gaan als ze met pensioen gaan. Er wordt dan rekening gehouden met inkomsten zoals het pensioen, de AOW, de opbrengsten van een eigen woning en eventuele pensioenspaarpotjes.

Zelfstandigen houden waarschijnlijk maar 70% over

Zelfstandigen daarentegen sparen vaak te weinig. Zij houden bij pensionering waarschijnlijk maar zo’n 70% over ten opzichte van het huidige loon.

De conclusie van Netspar is dat in totaal bijna een derde van alle Nederlandse huishoudens na pensionering ten opzichte van het huidige inkomen, een inkomen overhouden van minder dan 70%. Volgens hen betekent dit overigens niet dat de armoede onder ouderen toeneemt. De AOW-uitkering zal in veel gevallen voldoende zijn om in de belangrijkste levensbehoeften te voorzien.

Wilt u meer weten over uw pensioen? Neem contact met ons en wij helpen u graag verder!