Hoe zit het nou eigenlijk met het energielabel?

1217
⏰ Leestijd: < 1 minuut

Iedereen die een huis wil kopen of verkopen krijgt te maken met het energielabel. Al u uw huis gaat verkopen, dan bent u bij verkoop verplicht om een energielabel te overhandigen aan de nieuwe eigenaar. Als koper van een huis wilt u graag weten hoe hoog uw woonlasten worden en energiekosten bepalen daar een steeds groter deel van. Het energielabel laat direct zien of een huis zuinig of onzuinig is.

Vanaf 2015 krijgen alle huiseigenaren, die nog geen energielabel hadden, een voorlopig energielabel per post thuisgestuurd. Misschien heeft u al zo’n voorlopig energielabel ontvangen. Dit label is gebaseerd op het bouwjaar van de woning en is voor enkele tientjes te corrigeren voor genomen maatregelen en eenvoudig online via enkele vragen om te zetten in een definitief energielabel. Bij verkoop van uw huis, moet u aan de koper laten zien welk energielabel uw woning heeft. Doet u dat niet, dan kunt u een boete krijgen die kan oplopen tot € 400.

Wilt u hierover meer weten? Bekijk dan de website http://www.energielabel.nl/woningen/. Ook kunt u hier checken wat het energielabel van uw woning is. En wat u kunt doen om uw huis comfortabeler en energiezuiniger te maken.