Zzp’ers zijn gelukkiger dan werknemers in loondienst

717
zzp
⏰ Leestijd: < 1 minuut

Bent u wel gelukkig? Misschien komt dat wel omdat u zzp’er bent! Recent onderzoek van PanelWizard in opdracht van online boekhoudtool Tellow laat namelijk zien dat fulltime zzp’ers hun werksituatie gemiddeld met een 7,9 beoordelen. Een derde van de ondervraagden geeft zelfs een 9 of hoger.

Less stress…

Het onderzoek is uitgevoerd onder ruim duizend zzp’ers en werknemers in loondienst. Zzp’ers geven aan op alle onderdelen tevredener te zijn met hun werksituatie: ze zeggen vaker gelukkig te zijn met hun werk (85% tegenover 71%), vaker dagelijks plezier te beleven (83% tegenover 74%) en minder stress te ervaren (28% tegenover 39%). Daarbij zijn zzp’ers trotser op het werk dat zij doen (86% tegenover 73%). Over het geheel genomen beoordelen ze hun werksituatie dan ook met een 7,8 tegenover een gemiddeld rapportcijfer van een 7,4 van werknemers in loondienst. De cijfers laten daarnaast zien dat 81% van de zzp’ers het onwaarschijnlijk acht ooit weer terug te gaan in dienstverband. Nog eens 13% van de werknemers in loondienst overweegt serieus zzp’er te worden.

Droombaan

Hoewel zzp’ers minder vakantiedagen nemen dan werknemers in loondienst, geeft ruim 55% aan een droombaan hebben. Bij werknemers in loondienst is dit slechts 32%. De liefde voor het vak, de uitdaging en het beter kunnen combineren van werk en privé worden door ongeveer een kwart van de zzp’ers als andere redenen genoemd om als zelfstandige aan de slag te gaan.

Bent u zzp’er en heeft u vragen over uw financiën en administratie? Neem contact met ons op, wij helpen u graag verder.