Reminder: schrijf je UBO’s in voor 27 maart!

214
Reminder: schrijf je UBO's in voor 27 maart!
⏰ Leestijd: < 1 minuut

We schreven er al eerder over in ons Pro Raad magazine: het UBO-register. UBO’s (Ultimate Beneficial Owners) zijn de mensen die de uiteindelijke eigenaar zijn van, of zeggenschap hebben over een organisatie. Ruim anderhalf miljoen organisaties moeten uiterlijk 27 maart 2022 hun UBO’s inschrijven in het register. 

Wat is het UBO-register?

UBO staat voor ‘ultimate beneficial owner’, ofwel de ‘uiteindelijke belanghebbende’. Dit is de persoon die de uiteindelijke eigenaar is of de uiteindelijke zeggenschap heeft over een onderneming, stichting of vereniging. Het UBO-register maakt inzichtelijk wie aan de touwtjes trekt bij juridische entiteiten die in Nederland zijn opgericht, ofwel wie de ‘UBO’s’ zijn. In Nederland maakt het UBO-register deel uit van het Handelsregister van de Kamer van Koophandel (KvK).

Lees hier meer informatie over het UBO-register.

Hoe schrijf ik UBO’s in?

Heb je een bestaande organisatie?

Schrijf je UBO’s in met een online UBO-opgave. Heb je meerdere organisaties? Dan moet je per organisatie UBO-opgave doen.

Heb je een nieuwe organisatie?

Je schrijft je startende organisatie en de UBO’s daarvan in tijdens het registreren aan de balie bij KVK, of bij de notaris. Daarbij gebruik je UBO-formulieren (pdf’s). Je kunt de UBO’s van je nieuwe organisatie niet online inschrijven.