ABN AMRO eerste grote Nederlandse bank met spaarrente van 0%

418
⏰ Leestijd: < 1 minuut

Vanaf 1 april bedraagt de spaarrente 0 procent. Deze rente geldt tot een bedrag van 2,5 miljoen. Is het spaarbedrag hoger, dan betalen klanten een rente van 0,5 procent. Dit treft 5200 mensen.

0,01 procent

Eind oktober verlaagde ABN AMRO, die voor een meerderheid in handen is van de staat, de spaarrente voor de meeste klanten al naar 0,01 procent. De twee andere grootbanken zitten ook op het niveau van 0,01. ING hanteert dit percentage tot 1 miljoen euro, Rabobank tot 5 miljoen.

Gaan andere banken dit voorbeeld volgen?

Een Rabobank-woordvoerder laat weten dat de bank op dit moment geen plannen heeft om de rente aan te passen. “We kijken uiteraard continu naar ontwikkelingen in de markt en binnen onze eigen organisatie om te zien of er nog aanleidingen zijn om ons beleid aan te passen”, zegt de woordvoerder.

De Volksbank, moederbedrijf van onder meer SNS Bank, Regiobank en ASN, zegt in 2020 een negatieve rente boven de 100 duizend euro niet uit te sluiten. Tussen de 25 duizend euro en de 100 duizend euro zou ook deze bank nul procent kunnen uitkeren. Voor bedragen tot 25 duizend euro blijft de Volksbank naar eigen zeggen een rente van minimaal 0,01 procent aanbieden.