“Als ‘software man’ viel ik natuurlijk meteen voor de virtuele cockpit.”

725
⏰ Leestijd: 3 minuten

Rob de Haas, eigenaar van Komdex.nl rijdt een Audi A4 Station Quattro. “Als ‘software man’ viel ik natuurlijk meteen voor de virtuele cockpit.”

Voor welk bedrijf werk je?

“Ik ben de eigenaar van Komdex. Wij ontwikkelen ERP software voor de maakindustrie.”

Wat wil je uitstralen met het bedrijf?

“We gebruiken veel het woord ‘laagdrempelig’ in onze uitingen. Bij ERP wordt vaak gedacht aan grootschalige softwarebedrijven en iets wat ver van mensen af staat. Klanten denken dat ze 100.000 euro kwijt zijn aan het aanschaffen van de software, maar bij ons kun je bijvoorbeeld al beginnen vanaf 2.000 euro. Dat is wat we uit willen stralen. Dat die producten niet alleen voor de grote bedrijven zijn, maar ook juist voor de kleinere ondernemingen.”

De vraag waar het om gaat: wat voor auto rijd je?

“Ik rijd een Audi A4 Station Quattro.”

Van waar de keuze om deze auto aan te schaffen?

“Ik ging een grote hond kopen, een herder. Als ik wilde dat hij in mijn auto zou passen, moest ik dus switchen. Ik moest er toen ook een privéauto van maken. Dat terwijl ik mijn vorige auto alleen zakelijk reed. De boosdoener is dus de hond, haha.”

 

Waarom een Audi?

“Ik was bij mijn vorige Audi (een sedan) al helemaal verkocht door de virtuele cockpit. Audi was de eerste met zo’n fantastische cockpit. Alle tellers zijn digitaal en je kunt ze helemaal zelf afstellen. Als ‘software man’ vind ik dat natuurlijk helemaal leuk.”

Wat is de waarde van je auto?

“De fiscale waarde is zo’n 93.000 euro, vóór de bijtelling.”

Hoeveel kilometer rij je gemiddeld?

“Ik denk dertigduizend per jaar. Het is een benzinemotor dus ik zit een beetje op het omslagpunt van benzine en diesel. Traditioneel ligt dat rond de veertigduizend.”

Hoe is je rijgedrag? Is dat veranderd met deze auto?

“Ik ben een typische ‘Audi-rijder’, zeg ik altijd. Een vlotte rijder.”

Wat zijn de minpunten?

“Minpunten zijn er niet echt, maar er is natuurlijk altijd iets om naar uit te kijken. Elektrisch rijden bijvoorbeeld. Ik heb even gekeken naar een Tesla, maar die vond ik niet zo mooi. Vooral niet van binnen door het beeldscherm. Ik zou zeker wel elektrisch gaan rijden als de elektrische versie van deze auto uitkomt.”

Wat voor indruk maak je met deze auto?

“Vooral bij mannen en jonge jongens valt deze auto natuurlijk wel op. Ik heb wel eens gehad dat ik bij een klant zat, die op het punt stond om te beslissen, en de directeur zei: “Je rijdt een hele dure auto dus het zal wel goed zitten.” Het negatieve hoor ik nooit. Iets over een ‘patserbak’ heb ik dus nog niet gehoord. Een Audi A4 is best een neutrale auto. Ik heb wel rekening gehouden met de uitstraling. Daarom rijd ik hem ook”

En hoe zit het met het onderhoud? Moet je hem vaak onderhouden? En waar doe je dat dan?

“Ik ga eens in de zoveel tijd naar de autodealer, maar veel onderhoud heb ik er niet aan.”

Is dit nu je droomauto? Of heb je stiekem nog een andere droom?

“Liever zou ik een A5 of A7 rijden, maar dan word je al snel als een patser gezien. En ik rijd ermee naar klanten dus zo kom ik liever niet over. Het is slechts een stapje duurder, maar de uitstraling is compleet anders en dat kan zakelijk net verkeerd vallen.”

Dit interview komt uit ons Pro Raad magazine. Lees het volledige e-magazine hier!