Gemeenten verwachten problemen voor zzp’ers

844
Lekkerkerker en Keijzer administratie financieel advies
⏰ Leestijd: < 1 minuut

Gemeenten waarvan een aanzienlijk percentage van de beroepsbevolking zzp’er is, verwachten grote problemen voor deze groep door de aangekondigde bezuinigingen van het kabinet.

Dat blijkt uit onderzoek van NU.nl.

Andreé van Es, wethouder voor Werk en Inkomen in Amsterdam, noemt zzp’ers “heel belangrijk” voor de stad. De zelfstandigen nemen 15,7 procent van de beroepsbevolking van de hoofdstad voor hun rekening.

“De bezuiniging op zzp’ers is een klap die veel van hen niet zal overleven. Vooral voor diegene die dankzij de zelfstandigenaftrek het hoofd maar net boven water kunnen houden”, zegt Van Es.

Ook Den Haag en Utrecht hebben een hoog percentage zelfstandigen van de beroepsbevolking. Respectievelijk 11,9 en 12,3 procent.

Henk Kool, wethouder van Werkgelegenheid in Den Haag, vreest dan ook dat de maatregel slecht voor zijn stad zal uitpakken. “Als het inkomen van deze mensen nog meer daalt, houden ze het mogelijk niet meer vol. Vervelend voor hen, maar ook voor Den Haag”, zegt Kool.

Hans Spigt, als wethouder verantwoordelijk voor Werk en Inkomen in Utrecht, maakt zich eveneens zorgen over de gevolgen van de bezuiniging. “Ik vrees dat het ondernemerschap op deze manier in de kiem wordt gesmoord.”

Lees verder >>

DELEN
Vorig artikelWat is rentemiddeling?
Volgend artikelGolden Oldies