Ondernemers in zwaar weer kunnen bellen met BN’ers

809
ondernemers
⏰ Leestijd: < 1 minuut

De Nederlandse economie mag dan goed draaien, toch heeft nog tien procent van de ondernemers last van flinke tegenslag. Dat blijkt uit onderzoek van de Kamer van Koophandel.

Ruim de helft van de 1198 ondervraagde ondernemers heeft weleens mindere tijden gehad, ruim tien procent zit nu nog in de problemen. Dat zorgt voor stress, zowel op zakelijk gebied als privé. Niet alleen de nachtrust gaat aan gort, ondernemers in het nauw plunderen ook regelmatig hun privérekening om hun zaak draaiende te houden.

Bijna twee derde van de ondernemers geeft aan dat zij de moeilijkere tijden te boven zijn gekomen. Hiervoor nemen zij dan wel maatregelen als personeel te ontslaan of betere producten of diensten aan te bieden. Van de mensen die er niet uitkomen, begint ongeveer een derde gewoon weer een nieuw bedrijf.

Leerproces

Uit het onderzoek blijkt dat slechte tijden vaak toch tot iets positiefs leiden: de meeste ondernemers zeggen dat ze er een betere ondernemer van zijn geworden. Dat geldt zelfs voor diegenen die nog midden in de problemen zitten.

Bekende lotgenoten

Om ondernemers te laten zien dat het iedereen kan overkomen, heeft de KvK de BN’ers en ervaringsdeskundigen Jörgen Raymann, Ron Blaauw en Danie Bles ingeschakeld om in filmpjes over hun zakelijke sores te vertellen en in een belpanel te gaan zitten.

Vragen? Neem snel contact met ons op via 0348 – 407 238 of per mail info@lenkzeg.nl.