Ambitieuze ondernemers willen niet met vervroegd pensioen

789
vervroegd pensioen
⏰ Leestijd: < 1 minuut

Onderzoek van verzekeraar Allianz wijst uit dat een groot deel van de ondernemers liever langer doorwerkt dan met vervroegd pensioen gaat. Uiteraard spelen hierin wel financiële factoren een rol in de aanloop naar het pensioen.

Slechts vijf procent met vervroegd pensioen

Verzekeraar Allianz deed onderzoek naar de drijfveren van ondernemers om door te werken, dan wel met vervroegd pensioen te gaan. Uit het onderzoek blijkt dat een groot deel van de ondernemers helemaal niet van plan is om vroeg met pensioen te gaan. Veel ambitieuze ondernemers doen hun werk lang met plezier. Slechts vijf procent verwacht voor hun zestigste met pensioen te gaan. Negendertig procent denkt na hun achtenzestigste nog aan het werk te zijn.

Pensioen bekostigen

Uit het onderzoek blijkt verder dat ondernemers hun pensioen op verschillende manieren denken te bekostigen: 49 procent door middel van opgebouwd pensioen, 45 procent met spaargeld en 33 procent door het verkopen van hun bedrijf. Hoe ouder ondernemers zijn, hoe meer ze ervan overtuigd zijn dat stoppen met werken gefinancierd kan worden met hun pensioen. Dit geldt voor slechts 39 procent van de ondernemers tot 34 jaar, tegenover maar liefst 72 procent van de ondernemers boven de 65 jaar.

Meer weten? Lees hier meer over de onderzoeksresultaten van Allianz.

Heeft u vragen over uw financiële situatie? Neem snel contact met ons op!