Update: nieuwe regels voor dure elektrische auto’s

866
Tesla
⏰ Leestijd: < 1 minuut

Afgelopen week schreef Het Financieele Dagblad dat er een behoorlijke verandering aan zit te komen voor duurdere elektrische auto’s. Per 1 januari 2019 zijn mensen die een elektrische auto van meer dan €50.000 aanschaffen duurder uit. Volgens de krant wordt de nieuwe bijtelling de ‘Tesla-taks’ genoemd.

Voor de eerste € 50.000 van de aanschaf van een elektrische auto mag er nog steeds vier procent bijtelling gerekend worden. Maar voor de rest moet er straks 22 procent worden bijgeteld, als de auto zowel zakelijk als privé gebruikt wordt. Voor bijvoorbeeld een Tesla van een ton scheelt dat per jaar zo’n € 6.500. Deze regel geldt niet voor auto’s op waterstof.

Gelukkig is er ook goed nieuws; vanaf eind 2019 komt Tesla met een goedkoper model elektrische auto, de Tesla Model 3. Naar verwacht zal deze rond de €40.000 gaan kosten, dus valt uw auto op die manier alsnog onder de vier procent bijtelling.

Wilt u een heel ander merk? Kijk dan hier. Via deze vergelijkingswebsite met een database van alle beschikbare en verwachtte elektrische auto’s kunt u gemakkelijk de verschillende soorten met elkaar vergelijken.

Let op, de bijtellingspercentages gelden vanaf het moment dat de auto geregistreerd is. Heeft u een auto van voor 2017? Dan geldt de bijtelling van dat jaar voor maximaal 60 maanden. Meer en specifieker informatie volgt eerdaags via onze site. Wilt u alvast meer weten, neem dan vooral even contact met ons op.

Bron: FD, Vereniging Zakelijke Rijders