Robotic accounting: het antwoord op torenhoge administratiekosten?

862
robotic accounting
⏰ Leestijd: < 1 minuut

GBNED: “Administratiekosten mkb-sector kunnen omlaag”

Wie de administratie van zijn of haar onderneming uit handen geeft, weet dat administratiekosten aardig kunnen oplopen. Goed nieuws op dit gebied: steeds meer boekhoudsoftware ondersteunt de mkb-sector optimaal als het gaat om Robotic accounting. Dit concludeert GBNED in een onlangs verschenen gids.

Robotic accounting

Tijdens het samenstellen van de ‘Gids boekhoudsoftware 2017’ zegt GBNED in kaart te hebben gebracht in hoeverre ‘robotic accounting’ wordt ondersteund in de verschillende softwarepakketten. Onder de term robotic accounting vallen onder meer elektronisch factureren op basis van UBL (Universal Business Language) in combinatie met machine learning, elektronische rekeningafschriften automatisch boeken (reconciliatie) en elektronische Btw-aangifte.

Ont-zorgen

Ook de functionaliteit om de jaarrekening direct vanuit boekhoudsoftware aan te maken, deze via elektronische weg direct te deponeren bij de Kamer van Koophandel en de mogelijkheid om boekingsbonnen te scannen via een smartphone behoren tot de categorie van software die volgens GBNED “de ondernemer echt ont-zorgt” en die daadwerkelijk een besparing oplevert in de administratiekosten van de ondernemer. De Gids boekhoudsoftware telt 41 online pakketten die gericht zijn  op de doelgroep ZZP en klein mkb.

Jaarrekening

Gerard Bottemanne van GBNED: “Als conclusie valt af te leiden dat UBL voor uitgaande facturen het meest ondersteund wordt als het gaat om Robotic accounting. Daarentegen heeft het aanmaken en elektronisch deponeren van de jaarrekening (voor klein mkb) nog nauwelijks voet aan de grond gekregen. En ondanks het feit dat elektronische Btw-aangifte al ruim tien jaar mogelijk is gemaakt vanuit de Belastingdienst biedt ruim 40 procent van de online boekhoudpakketten deze faciliteit vandaag de dag nog niet aan hun gebruikers aan.”

Meer weten? De complete “Gids boekhoudsoftware 2017” is gratis op te vragen via gidsboekhoudsoftware.nl.

Heeft u vragen over uw boekhouding? Neem snel contact met ons op via info@lenkzeg.nl of bel 0348 – 407 238.

 

Bron: accountant.nl