Nederland heeft bijna het beste pensioenstelsel ter wereld

1115
pensioenstelsel
⏰ Leestijd: < 1 minuut

Misschien verbaast het u, want ons pensioenstelsel ligt vaak onder vuur. Veel Nederlanders zijn niet blij met hoe ons stelsel nu geregeld is. Toch hebben we het op één na beste pensioenstelsel ter wereld.

Dit blijkt uit een onderzoek dat werd uitgevoerd door Mercer Adviesbureau. Afgelopen jaar ging het gemiddeld wel iets slechter met de pensioenfondsen, maar toch liep het Nederlandse stelsel in op het beste pensioenstelsel ter wereld: dat van Denemarken.

Elk jaar test Mercer de pensioenstelsels van zo’n dertig landen. Dit doen ze door de stelsels te scoren op wel vijftig verschillende criteria. Nederland doet het vooral goed wat betreft de toekomstbestendigheid van ons stelsel ten opzichte van andere landen. Nederland scoort zelfs de hoogste plaats op ‘de garantie dat een stelsel een leefbaar minimum kan verzorgen’. Op een schaal van 100, haalde Nederland een 80,3 waar Denemarken een 80,5 haalde.

De rest van de top vijf zijn voor Australië, Finland en Zweden, terwijl Argentinië helemaal onderaan eindigde met een magere 37,7.

Toch een goed gevoel dat ondanks de vele onvolkomenheden, wij het heel erg goed doen vergeleken met andere landen. Dat mag ook weleens gezegd!

 

Bron: nu.nl