Nederlands pensioenstelsel op één na beste van de wereld

930
pensioenstelsel
⏰ Leestijd: < 1 minuut

Dat er veel te doen is over ons pensioenstelsel de laatste jaren weet u natuurlijk. Veel mensen zijn ontevreden, het stelsel zou onhoudbaar zijn… Toch blijkt uit onderzoek dat Nederland ook dit jaar wederom het op één na beste pensioenstelsel van de wereld heeft.

Op een toonaangevende lijst van adviesbureau Mercer is het Nederlandse stelsel dit jaar wederom op plek twee uitgekomen.

Eerste plaats: Denemarken

Denemarken staat volgens het onderzoek van Mercer op de eerste plaats in de wereldranglijst van pensioenstelsels. Het gat met nummer één Denemarken is dit jaar wel iets kleiner geworden, ondanks dat beide landen wel hun zogeheten A-status bij Mercer hebben verloren.

Geen A-status

Nederland scoorde dit jaar iets minder goed dan vorig jaar door een andere weging van de indicatoren. Geen enkel land kreeg dit jaar 80 punten, de score die landen minimaal moeten halen voor de A-status.

Jaarlijks onderzoek

Komt dit onderzoek van Mercer u nou bekend voor: dat klopt. Mercer legt elk jaar de pensioenstelsels van tientallen landen langs de meetlat. Volgens de onderzoekers zou Nederland het onder meer nog wat beter kunnen doen als het gaat om de arbeidsparticipatie van ouderen.

In de top 10 van Mercer staan met name Europese landen. Buiten Europa scoren Australië, Singapore, Canada en Chili het beste.

Heeft u uw pensioen goed geregeld? Of heeft u een andere vraag? neem snel contact met ons op via 0348 – 407 238 of per mail info@lenkzeg.nl.

Bron: accountant.nl