Pensioenpremies forse last voor ondernemers in crisis

389
⏰ Leestijd: < 1 minuut

Pensioenpremies kunnen tot wel een vijfde van de totale loonkosten van een bedrijf bedragen. Dat is een forse last wanneer je als ondernemer acute liquiditeitsproblemen ervaart. Pensioenuitvoerders helpen ondernemers zoveel mogelijk. Ook de noodmaatregel NOW biedt een compensatie voor te betalen pensioenpremies. 

Tijdelijke noodmaatregel overbrugging voor werkbehoud

De ‘Tijdelijke noodmaatregel overbrugging voor werkbehoud’ (NOW) kan vanaf 6 april aangevraagd worden. Deze noodmaatregel is bedoeld om werkgevers met problemen tegemoet te komen in de loonkosten. Daarin zit ook een opslag van 30 procent voor werkgeverslasten. Denk hierbij aan de opbouw van het vakantiegeld, pensioen en de werkgeverspremies.

Betalingstermijn

Vooruitlopend op deze regeling bieden pensioenuitvoerders regelingen aan voor ondernemers in acute liquiditeitsproblemen. Dat kan een verlenging zijn van de betalingstermijn voor de gehele sector. Andere uitvoerders bieden waar mogelijk maatwerk aan en kijken per individuele werkgever wat de mogelijkheden zijn. Wij kunnen je hierbij helpen.

Opbouw

Pensioenuitvoerders geven aan dat de opbouw voor werknemers, ondanks het verlengen van betalingstermijnen, gewoon doorgaat. Werknemers kunnen vragen hebben over hun pensioenopbouw en uitkeringen bij overlijden of arbeidsongeschiktheid. Ook hierbij kunnen we je adviseren.

Zakelijke verzekeringen

Naast pensioen, heb je ook te maken met andere zakelijke verzekeringen. Normaal geldt: geen premie, dan ook geen dekking. De coronacrisis vormt daarop een uitzondering. Verzekeraars komen hun klanten waar mogelijk tegemoet door dekkings- of betalingsmogelijkheden te verruimen en te zoeken naar maatwerkoplossingen.