Steunplan mkb komt mogelijk pas in november

233
mkb
⏰ Leestijd: < 1 minuut

De Tweede Kamer eist dat er een goede regeling moet komen voor mkb-bedrijven die te vergelijken is met prijsplafond voor consumenten. Deze bedrijven mogen niet de dupe worden van peperdure energierekening. Maar een steunplan van het kabinet lijkt pas in november te komen.

Spoed

Meerdere politieke partijen vinden dat er met spoed een regeling voor mkb-bedrijven moet komen. Tijdens het belangrijkste politieke debat van het jaar zegt VVD-fractieleider Hermans de energieplannen van het kabinet voor het midden- en kleinbedrijf nu nog ’te vaag’ zijn.

Hoge energierekening

Het pakket voor middeninkomens en mkb’ers is volgens JA21 en de BBB niet toereikend, en is er nog te veel onduidelijk over waar ondernemers op kunnen rekenen. D66-fractieleider Paternotte zegt de zorgen over mkb goed te begrijpen en dat er heel hard wordt gewerkt aan een steunpakket voor ondernemers. Volgens CDA-fractieleider Heerma is daar haast bij geboden, omdat er grote onzekerheid is of tuincentra, bakkers en slagers de winter wel doorkomen door hebben de hoge energierekening die zij automatisch hebben.

Steunplan

De verwachting is dat het nog zeker tot november duurt voor het kabinet met een steunplan komt voor het mkb. Zo zou het lastig zijn om te bepalen welke bedrijven in aanmerking komen voor steun. Bovendien vinden ambtenaren steun de prikkel tot verduurzaming en gasbesparing vermindert en het gelijke speelveld verstoort.

Prijsplafond

Tweede Kamerlid Van Haga benadrukt dat er geen tijd te verliezen is. „Ondernemers gaan nu kopje onder door dit kabinet.” JA21-leider Eerdmans komt met een eigen noodplan om ondernemers te helpen. Hij pleit ervoor dat ook voor mkb-ondernemers een prijsplafond gaat gelden. Het kabinet zou daar nu ook aan werken.

 

Bron: Telegraaf.nl